Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in /var/www/vhosts/bene-for-you.com.ua/bene-for-you.com.ua/public/wp-content/themes/Divi_/includes/builder/frontend-builder/theme-builder/WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 135
Selid. Враження № 14 - То є добре
Я на зв'язку! Звертайтеся - 0995578393 (моб, viber) Bene.for.you@gmail.com

 – А що це за назва така?  – Чому “Selid”?  – Що це взагалі означає? – такими питаннями завалила я власника кінного клубу “Селід”, що знаходиться у Виноградові, на Закарпатті. Сюди я прийшла з давньою мрією – навчитися їздити на коні.  

Як виявилось – “Selid” перекладається з угорської як “лагідний”.  Так звати найстаршого коня, що в його честь господарі вирішили назвати клуб. 

Насправді, назва не запам”ятовується. Але, щоб легше її згадати, рекомендую розшифрувати її так: “Се – Лідер!”, і думаю, що така розшифровка більше підходить для цього клубу. 

IMAG0685

З господарями клубу я познайомилася випадково. Вони підвезли мене від Бене до Берегова. За час короткої мандрівки, ми встигли познайомитися, і я вперше почула історію створення кінного клубу “Селід”. Кінний клуб з”явився в результаті довгих надій, сподівань та навіть розчарувань, але сім”я Маргітич, не здавалася, і продовжувала стукати в усі двері, аж доки мрія не стала реальністю. 

І, як же нам пощастило! Адже в районі і близько немає нічого подібного. В клубі займаються і з дітьми, і з дорослими, і зі здоровими, з такими, які, на жаль,   які мають вади розвитку, 

Одного осіннього дня, коли ще було тепло і сонце світило, я таки не втрималася, і рушила на зустріч мрії. Те, що я побачила, огорнуло ніжністю, дало впевненість, що доки на Землі існують люди, які вкладають душу у свою працю, ми можемо сподіватися на світле майбутнє. 

На манежі разом працює сім”я, чоловік, жінка, діти. Вони не просто працюють, вони випромінюють світло!  Вони не просто водять коней за собою, вони допомагають чужим мріям стати реальністю, адже хтось мріє просто покататися на коні, хтось подарувати радість своїм дітям, а хтось мріє побачити свою дитину здоровою! І, уявіть собі, вся магія здійснення мрій відбувається прямо перед Вашими очима!  

Сюди можна приводити як хворих, так і здорових дітей. Першим буде корисно, а другим – неймовірно цікаво! Адже, комплекс обладнано з такою любов”ю і турботою, що кожен тут знайде своє місце, і не захоче звідти йти. Для дітей створено суперовий дитячий майданчик. Тут є все: батут, гойдалки, гірки, лазівки, пісочниця. Тут діти із превеликим задоволенням проводять час, чекаючи, доки підійде їхня черга кататися на коні. 

Дорослі мають змогу відпочити та насолодитися часом, проведеним у клубі разом з дітьми. Тут є велика альтанка, качеля, де можна посидіти, і ще одне величне досягнення людства – качеля, де можна полежати! 

Найприємнішим, правда є те,  що сюди ти приїжджаєш як до давніх, хороших друзів, яких ти знаєш більше понад 100 років, тут тобі раді, тут ти почуваєшся, як вдома: добре, затишно і комфортно. 

Іпотерапія

Але найдивовижніше дійство все ж таки на манежі. Тут відбуваються чудеса зцілення хворих діточок: іпотерапія в дії. Раніше я бачила таке лише по телевізору, а тепер – на власні очі! Переді мною на великому коні, всміхався та виконував вправи маленький худенький хлопчик, який на землі справляв враження дуже хворобливого, а вибравшись на коня – був схожим на відважного лицаря. Дівчинка, що каталася на поні, виглядала абсолютно здоровою, а оченята випромінювали захват. 

Для дітей, під час катання на конях, проводять цілий комплекс занять з іпотерапії – діти, під чітким керівництвом змінюють пози, грають з м”ячами, виконують вказівки. Весь процес вимагає уваги та концентрації з боку дитини,  професійності та відповідальності з боку команди, адже на кону здоров”я та правильний розвиток. Іпотерапія – це не просто катання на конях,   контакт з конем дозволяє зняти страхи у дітей, розвинути доброзичливість і любов, позбутися агресії, злості і збудливості. 

Іпотерапія корисна дітям з різними психічними чи фізичними вадами розвитку. У списку недуг, які піддаються корекції за допомогою занять з конем, дитячий церебральний параліч, розсіяний склероз, запальні і дегенеративні захворювання нервової системи, травми головного мозку, ураження органів чуття (зору і слуху), аутизм, синдром Дауна, неврози і навіть деякі форми шизофренії. Завдяки фізіологічним особливостям – наприклад, температура тіла коня в середньому на 1,5 градуса вища, ніж у людини, – заняття мають масажуючий і розігріваючий вплив на м’язи ніг вершника, допомагають справлятися зі спастичними станами і покращують кровообіг. Щоб домогтися такого ефекту, тренування проводять без сідла  – м’язам необхідний безпосередній контакт. Іпотерапія застосовується, також, для лікування булімії, анорексії, посттравматичного синдрому. 

На відміну від верхової їзди, де починати заняття рекомендується не раніше, ніж в 7-9 років, в іпотерапії вікових обмежень немає. Під час тренування працюють майже всі групи м’язів: спина, ноги, руки, голова – все в комплексі. 

Одна ж з головних цілей іпотерапії – це отримання позитивних емоцій. Кінь дарує вершнику гарний настрій, потужний приплив енергії і допомагає поліпшити загальний стан організму.

Власний досвід

То ж, спочатку я здійснила свою мрію – покататися на коні. Насправді – це чудово! Щиро вдячна власникам клубу за таку неймовірно приємну можливість. Але мої враження про клуб не були б повними, якби я не привела сюди власних дітей! 

Вибиралися ми довго, але якщо є мета – знайдеться і спосіб її реалізації. Спочатку, я розповідала дітям, що повезу їх кататися на кониках. Александра надувала губки, складала руки на грудях, всім своїм виглядом показуючи, що не цікаві їй коні, хоч раніше коня вона бачила лише запряженим у віз. Крітоф одразу прийняв ідею із захватом. Йому нетерпілося побачити коня та й вилізти на нього. Хоч обом було трохи страшно, коли вже прийшлося на того коня сідати, але під чітким керівництвом досвіченого господаря обоє дітей сіли верхи і каталися, отримуючи від того величезне задоволення! 

IMAG0690

Що й казати, я сама відчувала себе на вершині світу, коли дивилася на своїх щасливих дітей, які таки перебороли свої страхи. Вони були в захваті! Посмішка не сходила з їх облич! 

Після катання на конях діти поспішили на дитячий майданчик, де довго гралися, каталися на “гнізді”, стрибали на батуті, весело котилися з гірки. 

Щиро дякую сім”ї Маргітич за чудовий теплий прийом, за можливість гарного сімейного відпочинку, за створення справжнього куточка Щастя на Землі! 

Як дістатися? 

Найкраще їхати в кінний клуб власним авто. Якщо ж такої можливості немає,  можна скористатися сервісом таксі – за місто возять по 45 грн. Ми їхали автобусом Ужгород-Виноградів, потім брали таксі. Назад – так само. Номер таксі м. Виноградів – 0509509800.

095 906 0892 – телефон кінного клубу “Селід” (Ілдіка Маргітич)

Увага питання: чи є у Вас проста мрія. така, яку можна здійснити хоч сьогодні, але Ви чомусь постійно відкладаєте її реалізацію? Що це за мрія?

Приєднуйтеся до мого марафону  35+ днів до літа – 35+ нових враженьМарафон безкоштовний, але виграти можна цінні, навіть унікальні призи, таких ні в одному магазині не купиш! Деталі тут. Поділіться цією статтею у соціальних мережах, нехай збудеться моя мрія стати популярним блогером!